Druk woningmarkt omlaag, 30 Heijmans ONE woningen in Weert

De meerderheid van de gemeenteraad van Weert heeft vanavond ingestemd  met de komst van 30 Heijmans ONE woningen. Op drie verschillende locaties zullen de tijdelijke woningen verreizen waarmee de druk om de woningmarkt licht daalt.

Op dit moment zijn er in Weert 221 jongeren (<30 jaar) op zoek naar een huurwoning in het lagere segment. De wachttijd is nu gemiddeld 3 jaar. De VVD vindt dit schrikbarend en is blij met het initiatief van Wonen Limburg.  

De locatie op Keent, de Chroniek 2, staat ook niet bovenaan het verlanglijstje van de VVD. Wonen Limburg heeft hier echter het recht om woningen te realiseren. Op deze locatie is er een bestemmingsplan dat het mogelijk maakt om 16 appartementen te realiseren. Hier heeft de gemeenteraad van Weert weinig meer over te zeggen, dit is nu eenmaal besloten.

Wethouder Van Eersel bekijkt, na een evaluatie, of er meerdere tijdelijke woningen in Weert kunnen komen. Ook hij vindt dat het van groot belang is om de druk op de woningmarkt te verlagen. Dit staat hoog op zijn agenda, er zijn bijvoorbeeld ook plannen om op de locatie van het RICK aan de Beekstraat woningen te realiseren in het lage segment.

We wensen de toekomstige bewoners veel woongenot toe!