VVD blij met eindresultaat pilot street art

De pilot die vorige week van start is gegaan onder het voormalig stadhuis van Weert nadert haar einde. De artiesten Gart Smits en Martin Plag hebben met het eindresultaat al menig enthousiaste gezichten weten te wekken. De reacties van binnenstadbezoekers waren lovend. Het voorstel van VVD raadslid Joey Engelen om meer street art in het Weerter straatbeeld te krijgen heeft hierbij een positieve start gekend. De stad krijgt hierdoor een prettige en kleurrijke uitstraling. Engelen: ''Ik hoop van harte dat de Weertenaar deze vorm van kunst omarmt en dat de pilot een vervolg kan krijgen op meerdere plekken in onze gemeente. De Weertenaar kan hierbij betrokken worden bij het ontwerp dat bijvoorbeeld kan komen op een elektriciteitshuisje, lelijke muren of tunnels en viaducten.''

Om de inwoners van Weert te betrekken bij deze pilot kon men een keuze maken van het ontwerp. Er zijn drie thema's selecteerd waar dat men via een peiling op WeertdeGekste.nl op kon stemmen. De keuze om historisch Weert toe te passen in de garage is tot uitwerking gebracht door bepaalde iconen van de stad aan te brengen door middel van spuitkunsten. Zo zijn onder andere het portet van Johnny Hoes, het beeld van Antje van de Statie maar natuurlijk ook de Sint Martinuskerk gebruikt. 

In de komende weken zullen zo'n 15 jongeren onder leiding van Gart Smits enkele andere muren in de garage onder handen nemen. Op deze muren zullen grafische vormen verschijnen die de bezoekers naar de binnenstad en de uitgang verwijzen. 

De VVD is trots op het werk van de artiesten en is ze daarvoor ook zeer dankbaar. Bent u benieuwd naar het resultaat? Op maandag 18 mei om 14.00u zullen Engelen en wethouder GabriĆ«ls het kunstwerk onthullen. U bent hierbij van harte welkom. 

Zet cookies aan om de video te tonen.