Weert bezoekt Street Art Heerlen

© WdG

Op uitnodiging van de VVD brengt op vrijdag 20 mei een delegatie uit Weert een bezoek aan de Street Art projecten in Heerlen. Deze voormalige mijnstad loopt voorop wat betreft deze uitingen van kunst. De Dutch Street Art Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en het winnende project is terug te vinden in deze stad. 

Na het succesvolle eerste project in de garage onder C'wartier zijn er nog meer dan voldoende plekken aan te wijzen waar Street Art kan worden toegepast. Zo kennen het centrum en de wijken nog kale en saaie muren die wel wat kleur kunnen gebruiken. Momenteel wordt bekeken of de Stationstunnel en de garage aan de Kromstraat geschikt zijn. Kunst draagt bij aan de beleving van een bepaald gebied en het zorgt voor een prettige sfeer. 

Joey Engelen (VVD): "We nodigen ge├»nteresseerden uit om met ons mee te gaan naar Heerlen, hier zullen we een wandeling langs de kunstwerken maken. We kunnen hier inspiratie opdoen en kijken naar de effecten van deze kunstwerken op de leefomgeving." 

Kwartiermaker Niek Mares, combinatiefunctionaris Urban Culture Angelo Martinus en gebiedsontwikkelaar van Wonen Limburg Mikel Segers gaan in ieder geval mee. Verder zal de gemeenteraad van Weert ook een uitnodiging ontvangen. 

Interesse om mee te gaan? Neem contact op via: bestuur@vvdweert.nl