Wendy van Eijk nieuwe fractievoorzitter VVD Weert

Wendy van Eijk (44) is de nieuwe fractievoorzitter van de VVD Weert. Zij volgt Gerrit van Buuren op, die een jaar voor de verkiezingen een stapje terug doet. Van Buuren kan zijn nieuwe werkzaamheden niet combineren met het voorzitterschap. Hij blijft aan als raadslid in de gemeenteraad van Weert. De fractie bedankt Gerrit voor zijn inzet en bijdrage in de afgelopen 7 jaar en is verheugd dat hij deel blijft uitmaken van de fractie zodat zijn kennis, netwerk en vaardigheden behouden blijven.


Van Eijk is getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Zij is sinds 2014 gevestigd als fiscalist / zelfstandig ondernemer en werkzaam voor organisaties in de private en publieke sector. Daarnaast is zij toezichthouder bij twee stichtingen voor primair onderwijs.


Met Van Eijk kiest de VVD voor continuïteit naar de komende raadsperiode. Zij maakt sinds 2014 deel uit van de Weerter gemeenteraad. Van Eijk vindt een schoon, heel en veilig Weert belangrijk. Weert als woon-, werk- en recreatiestad zijn speerpunten. Ook financiën op orde, lage lasten en minder regeldruk blijven thema’s waarop de liberale fractie zich zal blijven inzetten.