Weerter VVD bij Parkmanagement Magical Mystery Tour

Enkele leden van de Weerter VVD hebben kennis mogen maken met een door Stichting Parkmanagement Land van Weert & Cranendonck georganiseerde Magical Mystery Tour en met eigen ogen kunnen zien wat Parkmanagement betekent voor de aangesloten ondernemers.

Meer dan 80 (!) ondernemers waren bijeengekomen bij Partycentrum De Sluis alwaar na een kort introducerend welkomstwoord het gezelschap in 2 groepen vertrok naar de ‘geheime’ (mystery) locaties waar men figuurlijk bij een collega ondernemer in de keuken mocht kijken.

Jaarlijks wordt op deze wijze door PM een verrassend programma georganiseerd waarmee het afwijkt van een gewone ondernemersborrel.

Dat deze vorm van netwerken populair is blijkt wel uit de grote opkomst.


Dit jaar waren wij te gast bij respectievelijk IQ-woning en GEA Food Solutions.

Bij IQ-woning (gestart in 2011 en onderdeel van Ballast-Nedam) werd een nieuw concept van woningbouw uitgelegd.

Middels grote metalen mallen worden in enorme hallen complete prefab betonnen huizen, inclusief stroomvoorzieningen, trap, keuken, badkamer en tegelwerk gefabriceerd om daarna met grote vrachtwagens naar de bouwplaats gereden te worden. De bouwvakkers werken in de fabriek en worden niet gehinderd door weersinvloeden. 

De bouwtijd kan met deze bouwwijze verkort worden van normaliter een jaar naar slechts 6 weken.

IQ-woning ziet de afzet jaarlijks toenemen nu de acceptatie van deze manier van prefab bouwen toeneemt.


Het bezoek aan GEA Food Solutions gaf inzage in de wijze waarop deze fabriek (210 medewerkers) zich bezighoudt met de productie van verpakkingsmachines voor food. Gestart in Weert (1954 dhr. Aquarius) en begonnen met een machine voor het verpakken van lolly’s is, na diverse nieuwe eigenaren en investeerders in de loop der jaren, de fabriek uitgegroeid tot een toonaangevend specialist voor het produceren van verpakkingsmachines voor o.a. snoepgoed en suikerklontjes.

Het Gea Experience Centre is feitelijk een grote showroom waar potentiele kopers exact hun situatie kunnen simuleren in het verpakken van foodproducten.

De kracht van GEA Food Solutions is dat ze specialistisch werk kunnen leveren, onderdeel zijn van een wereldwijde organisatie en daarmee toegang hebben tot een groot netwerk om machines te verkopen.

Alle onderdelen worden in Weert gefabriceerd waardoor ze veel minder afhankelijk zijn van toeleveranciers.


Na afloop van deze bedrijfsbezoeken werd bij Partycentrum De Sluis informeel genetwerkt onder het genot van een aangeboden BBQ en een drankje.

Hier werd nog duidelijker wat Parkmanagement doet voor de aangesloten Weerter ondernemers en welke rol zij vervult in het maatschappelijk belang.