Nienke van Gerwen kwartiermaker voor binnenstad Weert

De kwartiermaker voor Centrummanagement van Weert wordt Nienke van Gerwen. Zij is unaniem gekozen door de leden van het ‘Pact van de binnenstad’.  Van Gerwen heeft ruime ervaring en is volgens het Pact een ‘gouden kandidaat’. Ze heeft in diverse steden aan centrumontwikkeling gedaan, is coördinator van het Platform Binnenstadsmanagement Nederland/België en heeft ook verschillende ondernemersfondstrajecten getrokken. Van Gerwen heeft dit jaar de eerste Bedrijven Investeringszone (BIZ) in Nederland ingevoerd voor vastgoedeigenaren.

Frans Maes van Centrummanagement: “Nienke van Gerwen ziet het boeken van succes als voorwaarde voor de zaken waar ze mee aan de slag gaat. Ze bruist van de energie en in diverse steden heeft haar aanpak geleid tot een boost voor het centrum. Je merkt dat ze uit een ondernemersfamilie komt, ze wil er vol voor gaan.” Van Gerwen zelf is ook enthousiast: “Ik woon in Eindhoven en ga eens in de zoveel tijd in Weert shoppen. Weert heeft zoveel moois! En er zijn ook uitdagingen. Ik pak graag de rol om als een frisse wind door de binnenstad te waaien. De ideeën die ik daarover heb ga ik zo snel mogelijk delen met ondernemers.” Van Gerwen gaat per direct aan de slag bij Centrummanagement.

Eerste mijlpaal Pact van de binnenstad

Op 27 maart zijn zeven partijen uit Weert akkoord gegaan met het ‘Pact van de binnenstad’. De binnenstad van Weert heeft net als andere binnensteden te maken met een nieuwe werkelijkheid. Winkelleegstand en een dalend bezoekersaantal zijn onder meer gevolgen hiervan. De noodzaak om met snelheid en daadkracht de binnenstad van Weert aantrekkelijk te maken en beleving weer centraal te stellen, vraagt om een sterk Centrum Management Weert nieuwe stijl. Opdrachten voor de kwartiermaker zijn onder andere om het Centrummanagement op een nieuwe manier te organiseren, te zorgen voor een goede financiële basis en te zorgen voor meer beleving in de binnenstad. Wethouder Frans van Eersel: “Ik spreek mijn grote waardering uit voor alle deelnemers aan het Pact om te komen tot deze keuze met bijbehorende opdracht, maar met name de weg ernaar toe die uiteindelijk geleid heeft tot een unanieme keuze. Een topprestatie met zoveel verschillende partijen en belangen. Dit is de eerste grote mijlpaal van het Pact van de binnenstad. Ik heb veel vertrouwen in de ‘tandem’ die Nienke van Gerwen gaat vormen met de gemeentelijk coördinator van de binnenstad, Hugo Zontrop. De blik is nu vooruit gericht!”

Bron: Gemeente Weert