Weerter VVD pleit voor Winterland Weert

De Weerter VVD roept het college op om in gesprek te gaan met het ‘Pact van de Binnenstad’ over een nieuwe decemberinvulling: ‘Winterland Weert’. Hierin moeten diverse activiteiten worden ondergebracht, zoals een kerststal en een schaatsbaan. VVD-raadslid Van Gemert: “Het gaat hierbij niet om een ouderwetse kerstmarkt, dat concept is er al in veel steden. We willen graag dat Weert zich gaat onderscheiden op een eigenzinnige en eigentijdse manier waarbij de kloostertuin en het Raphaëlpad kunnen dienen als decor. Laat ondernemers en creatievelingen nadenken over de nieuwe invulling!”

© kerstmarkten.nl

Enkele jaren geleden telde de Weerter binnenstad veel activiteiten in de decembermaand, waaronder een grote kerststal en een ijsbaan. Met de komst van de kerststal in de tuin van de Zusters Birgittinessen is een begin gemaakt, maar de VVD wil een stap verder gaan. De liberalen zien graag dat Weert een écht modern ‘Winterland’ krijgt met diverse activiteiten.


De afgelopen jaren stond er een schaatsbaan in het Franciscushuis aan de Biest. Met het verdwijnen van deze baan heeft Weert geen kunstschaatsbaan meer. Van Gemert: “De maand december is traditioneel een maand waarin je leuke dingen doet met familie en vrienden. Aangezien de winters in Nederland nogal onvoorspelbaar zijn, is het geweldig als inwoners en bezoekers van Weert, ongeacht het weer, een rondje kunnen schaatsen in de stad.”


De liberalen geven aan dat ze een ‘Weert Winterland’ volledig vinden passen bij de Weerter binnenstad. Het Winterland Weert moet de verbinding zoeken tussen het historische karakter van het stadshart en de diverse activiteiten die er plaats kunnen vinden. “Het zou toch geweldig zijn als de prachtige historische binnentuin van de zusters ook bij het Winterland betrokken kan worden. Op die manier maken we de binnenstad van Weert in deze maanden nog aantrekkelijker voor onze inwoners en bezoekers”, aldus Van Gemert.