Weerter VVD en gedeputeerde bij Parkmanagement MMT

De fractie van de Weerter VVD nam op donderdag 13 augustus deel aan de door Stichting Parkmanagement Land van Weert & Cranendonck georganiseerde Magical Mystery Tour. Bij dit bezoek was tevens VVD-gedeputeerde Joost van den Akker van de provincie Limburg aanwezig als "mystery guest".

Tijdens de magical mystery tour brachten de aanwezige ondernemers een bezoek aan de volgende Weerter bedrijven:

  • Kr8tig: Een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer probeert in het reguliere werk in te laten stromen, al dan niet na het volgen van een praktische opleiding. Er werd een bezoek gebracht aan de bakkerij, de ICT afdeling, de autogarage en fietsenwerkplaats.
  • Zuiderhuis: Een van de oudste financiĆ«le dienstverleners in de regio. Al meer dan honderd jaar fungeert Zuiderhuis (vroeger Isidoris) als tussenpersoon ondermeer op het gebied van verzekeringen. Tijdens het bezoek was er ruimte voor een rondleiding door het nieuwe pand van Zuiderhuis op Centrum-Noord.
  • Multitube: Een bedrijf van twee jonge ondernemers die een (buizen)constructiesysteem assembleren voor "Lean Manufacturing" oplossingen op het gebied van werkplekinrichting, materiaalopslag en interne logistiek. Dit snelgroeiende bedrijf op Kampershoek levert aan grote Nederlandse bedrijven en is inmiddels marktleider in de BeNeLux op het gebied van dergelijke constructiesystemen. 


Na afloop van de bedrijfsbezoeken was er gelegenheid voor een hapje en een drankje bij Restaurant De Tos. Hier sprak gedeputeerde Joost van den Akker de aanwezigen kort toe. Hij ging hierbij ondermeer in op de rol die de provincie speelt voor het MKB. Ook gaf hij aan welke economische kansen er in de regio Weert liggen en welke rol de provincie daarbij speelt.