Jonge fractievoorzitters geven het Weerterland graag een stem

Jorik Franssen en Thomas van Gemert zijn fractievoorzitter van de VVD in respectievelijk Nederweert en Weert. Beiden staan op de VVD-lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019. Samen willen ze in de provincie het Weerterland vertegenwoordigen.

Thema’s in Nederweert en Weert

Beide kandidaten vinden het belangrijk dat de belangen van het Weerterland behartigd worden. Franssen (VVD, nr. 13): “Sommige thema’s spelen met name hier, zo kennen we een groot buitengebied. Dat biedt kansen voor ondernemerschap, duurzaamheid en toerisme. Samen bouwen aan een vitaal en veilig buitengebied, daar ga ik voor.” Van Gemert (VVD, nr. 10) vult aan: “De woningmarkt is daarnaast een thema waarbij het Weerterland uniek is in Limburg. Vanwege de gunstige ligging is hier veel druk op de woningmarkt. Het is daarom belangrijk de komende jaren voldoende woningen te blijven bouwen voor alle doelgroepen om aan deze vraag te voldoen.”


Combinatie met het raadslidmaatschap

Momenteel zijn Van Gemert (Weert) en Franssen (Nederweert) gemeenteraadslid en dit willen ze blijven als ze verkozen worden in Provinciale Staten. Allebei geven ze aan dat de functies goed met elkaar te combineren zijn. Bovendien is het van toegevoegde waarde om als schakel te kunnen dienen tussen de provincie en de gemeente.