Weerter VVD: betrek Kasteelsingel bij ontwerp Stadspark

Het Weerter Stadspark krijgt komend jaar een nieuw uiterlijk. Nadat Houthandel Scheijmans eind dit jaar naar Kampershoek verhuist, wordt de locatie toegevoegd aan het nieuwe Stadspark. De gemeenteraad beslist op 3 juli aanstaande over de visie voor de herinrichting van het park. De Weerter VVD-fractie stelt voor om bij het ontwerp ook de herinrichting van de Kasteelsingel mee te nemen.

VVD-fractievoorzitter Thomas van Gemert legt uit: “Er zijn op dit moment geen goede verbindingen tussen het Stadspark en de binnenstad. Het is zonde om alleen een ontwerp te maken voor de herinrichting van het park. Bovendien maakt een gezamenlijk plan voor de herinrichting van het park en de Kasteelsingel waarschijnlijk meer kans op cofinanciering van bijvoorbeeld de Provincie Limburg.”

De VVD dient tijdens de raadsvergadering van 3 juli een voorstel in om €17.000,- ter beschikking te stellen voor het maken van een visie en ontwerp voor de herinrichting van de Kasteelsingel. Dit bedrag wordt gedekt vanuit de subsidie die de provincie reeds beschikbaar heeft gesteld voor de versterking van de binnenstad.