Dag van de ondernemer, eentje maar?

20 November 2020, de jaarlijkse dag van de ondernemer. Mooi idee, maar toch. Direct komt bij mij de gedachte: eentje maar?

Een dag van het jaar dat we aandacht voor de ondernemer hebben. Wat doen we dan met die andere 364 dagen? Hetzelfde geldt voor dag van de secretaresse, dag van de leraar, dag van de verzorgende, dag van de ... en ga zo maar door. En wat te doen met (niet-) werkenden die geen speciale “dag voor” hebben?

Terug naar de ondernemers. Zij zijn degenen die ervoor zorgen dat u uw levensmiddelen hebt, uw kleding, boeken, huisinrichting, huis, en opnieuw ga zo maar door. Ook in deze moeilijke coronatijd. En ook in deze moeilijke coronatijd aandacht voor de ondernemers die u even niet mogen ontvangen, waaronder de horeca.

Dus ja, mooi deze jaarlijkse dag van de ondernemer. Tijd om er extra stil bij te staan. Maar de VVD geeft graag ook aandacht in de andere dagen van het jaar. Bijvoorbeeld bij een 50-jarig bestaan van VT Mode of Grillhuis Buys. Of bij hoge waardering voor de producten van Keurslagerij Van Brussel. Of even informeren hoe het gaat in deze bijzondere tijd met 1,5 meter afstand, mondkapjes, tegenvallende omzetten. Of na een inbraak bij Colada en Flavours. En ga zo maar door.

Ik heb in een eerdere column al geschreven over de ondernemerschallenge en lokaal kopen. Dit noem ik ook nu nog even. (Extra) aandacht is mooi, lokaal iets kopen nog beter. Anders is het straks geen “dag van de ondernemer” meer, maar “dag ondernemer”.

20 november 2020, dag van de ondernemer. De VVD wenst alle ondernemers in en buiten Weert een mooie dag en veel succes. Niet alleen die ene dag, maar alle dagen van het jaar!


Met vriendelijke groet,


Marie-Thérèse van den Bergh

VVD-raadslid gemeente Weert