Herontwikkeling Beemdenstraat 36

7 juni - De gemeenteraad is vanavond akkoord gegaan met de herontwikkeling van de Beemdenstraat 36, de voormalige locatie van vleesverwerkend bedrijf Swinnen Meat.

Herontwikkeling Beemdenstraat 36

7 juni - De gemeenteraad is vanavond akkoord gegaan met de herontwikkeling van de Beemdenstraat 36,  de voormalige locatie van vleesverwerkend bedrijf Swinnen MeatDe bedrijfsbebouwing staat sinds 2020 leeg en wordt ontwikkeld naar 17 appartementen. Daarnaast wordt de locatiMiddelstestraat 46, 46A t/m C, aangepast van kantoor en 3 appartementen, naar 6 appartementen. 

De Weerter VVD is tevreden dat met dit besluit verder vormgegeven wordt aan de transformatie van milieuhinderlijke bedrijven in woonwijken, het opruimen van kwaliteitsarme bebouwing en de transformatie van commerciële functies naar ‘wonen’. Ook vinden wij het positief  dat voor Leuken het aandeel huurwoningen en meergezinswoningen toeneemtHierin loopt Leuken ten opzichte van het gemiddelde aandeel huurwoningen en meergezinswoningen in Weert achter

In totaal worden met deze ontwikkelingen 20 woningen toegevoegd. Een mooie impuls voor Weert en specifiek voor Leuken. De Beemdenstraat 38 is eerder al door de gemeente aangekocht en inmiddels verkocht aan Wonen Limburg. Dit pand wordt getransformeerd naar 24 sociale huurwoningen.