Motie Mobiliteitsplan Weert

Gisterenavond vroeg het college tijdens de raadsvergadering om 2 ton aan middelen voor de uitvoering van een aantal activiteiten in het kader van mobiliteit en de mobiliteitstransitie.

Het mobiliteitsplan van de gemeente Weert gaat wat de Weerter VVD betreft over het oplossen van concrete verkeersknelpunten waarmee de veiligheid en bereikbaarheid van Weert wordt vergroot. Dit werd gisteren tijdens de raadsvergadering allesbehalve zichtbaar toen een evaluatie van het uitvoeringsprogramma 2021-2023 en het nieuwe uitvoeringsprogramma 2024-2026 in het kader van mobiliteit voorbij kwamen.

Ten eerste is er nauwelijks sprake van uitvoering maar gaat het vooral om het doen van onderzoek en analyses en het organiseren van themasessies en werkgroepen. 

Ten tweede draagt het ook nauwelijks bij aan het concreet oplossen van de verkeersknelpunten. 

Ten derde kan het college ook onvoldoende onderbouwen waarom de activiteiten waar zij mee aan de slag gaan de juiste zijn omdat de afgesproken evaluatie van het Mobiliteitsplan niet heeft plaatsgevonden. 

Lilian van Grimbergen van De Weerter VVD diende een motie in en De Weerter VVD stemde niet in met het voorstel. Hoewel de raad sterk verdeeld was haalde de motie het niet en werd het voorstel door een nipte meerderheid toch vastgesteld. We leven in een democratie waar de meerderheid bepaalt maar of je met deze verdeeldheid kunt spreken van echt draagvlak wordt in ieder geval door De Weerter VVD sterk betwijfeld.