De Weerter VVD stelt het college vragen over huisvesting asielzoekers in Weert

1 maart j.l. stond in Dagblad De Limburger een artikel over Kafra Housing. Kafra Housing is o.a. verantwoordelijk voor het arbeidsmigrantenpark in Peel en Maas. Zij gaan hun vizier echter ook richten op vluchtelingen waardoor in Peel en Maas voortaan asielzoekers worden gehuisvest.  De Weerter VVD vroeg onlangs aan het college van B&W of een dergelijke  transformatie zich ook zou kunnen voordoen bij de huidige accommodatie aan de Industrieweg in Stramproy of de beide locaties die nog gerealiseerd moeten gaan worden aan de Doctor Schaepmanstraat en de Kelvinstraat?

Het college gaf aan dat deze verandering in ieder geval niet kan plaatsvinden binnen de huidige vergunning die is of wordt afgegeven. Er zal dus opnieuw een vergunning moeten worden aangevraagd. Daarnaast verwacht het college niet dat deze situatie zich in de praktijk in Weert en omgeving gaat voordoen gezien de dringende behoefte aan het huisvesten van internationale werknemers.

Het besluit om over te gaan tot huisvesten van arbeidsmigranten is genomen op basis van de in december 2018 door de gemeenteraad vastgestelde Beleidsnota huisvesting arbeidsmigranten gemeente Weert 2018. Hierin staat dat er met betrekking tot de huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Weert maximaal 3 initiatieven voor in totaal maximaal 1.000 personen zijn toegelaten, maximaal 1 initiatief per bedrijventerrein en maximaal 400 personen per initiatief. Daarbij wordt de voorkeur gegeven aan de transformatie van leegstaande gebouwen.