Groen licht om de locatie De Paol aan de Bocholterweg 136 in Altweerterheide te transformeren naar 19 woningen

De meerderheid van de raad stemde woensdagavond in met een wijziging van het bestemmingsplan waardoor de transformatie van horeca naar woningen in gang kan worden gezet. Er worden 9 woningen gerealiseerd in de stijl van een kapschuur (hallenhuis) en een werktuigenloods (schuur). De overige 10 woningen worden in één woongebouw met beneden- en bovenwoningen gerealiseerd in de stijl van De Paol (boerderij). Alle woningen worden in het betaalbare segment gebouwd (koopprijs tot € 355.000,-, prijspeil 2023) en de helft van de woningen wordt levensloopbestendig gebouwd.

De krapte op de woningmarkt is nog altijd groot. De te realiseren woningen in het eerder goedgekeurde plan Heiveld in Altweerterheide waren in heel korte tijd verkocht. De kopers komen uit de directe omgeving. De gemeenteraad draagt het college op om met de initiatiefnemer van het plan Bocholterweg 136 in gesprek te gaan en hem te verzoeken ook bij deze te bouwen woningen voorrang te geven aan mensen met een sociaal-economische binding met Altweerterheide. 

Wanneer we het aandeel van Altweerterheide op de totale groei in Weert nemen dan wordt rekening gehouden met een aanvullende woningbehoefte van nog 30 woningen nadat de plannen Heiveld en Bocholterweg 136 zijn uitgevoerd.